Det minder om et helt almindeligt kollegie. De drikker bajere i weekenderne, hører høj musik på værelserne, går i skole og på arbejde. I bofælleskabet får, beboerne, som de udviklingshæmmede bliver kaldt, hjælp til at dyrke relationer og opbygge erfaringer, der skal styrke dem på deres videre færd ud i tilværelsen.


I alle af jobkollegiets tre villaer hænger der et centralt placeret skema, som beboerne bruger til at skabe den struktur, der er vigtig for, at deres hverdag hænger sammen.

På Jobkollegiet øver beboerne sig på alt fra madlavning til selv at tage til og fra job.

"Hvis en beboer ikke gider laver aftensmad bliver beboeren nødt til selv at fortælle de andre beboere at de ikke får noget mad. De skal selv tage ansvar" fortæller forstander Sanne Thybo.

Eurovision aften på kollegiet. Danmark ryger ud i semifinalen.

Søren er ked af det, han gider hverken i fitness eller med til fodbold, men han skal vælge en af tingene og valget ender med fitness.

Hver tirsdag og torsdag er der fællesaktiviteter på tværs af jobkollegiets tre villaer i Brabrand. Denne aften står den på fodbold.

Sandra, 26 år.

Rasmus B, 27 år.

Mette & Mads, Kærester. Mødte hinanden på jobkollegiet.

Alle beboerne skiftes til at lave mad.

Pligter...

Ung kærlighed.

Rasmus B og kæresten Naja kysser farvel inden hun tager hjem fra et besøg.

Afslapning på værelset med Harry Potter og flamernes pokal.

"Hvad er nu det for noget?"

Fifakamp mellem Rasmus og en af støttebeboerne.


Sandra er blevet god til at tage bussen, men hvornår er det nu lige den kører?

Beboerne evaluerer ofte med de ansatte om hvordan det går både personligt og sammen med de andre beboere. Trivsel er i højsædet.



Hvis man vil bo på jobkollegiet, så skal man være i en eller form for beskæftigelse. Mads er netop lige blevet fastansat i Løvbjergcentret på Trøjborg i Aarhus.

Hjem på weekend.