Helmer Christensen er samler af guds nåde. Sådan en type, der af de fleste nok ville få betegnelsen 'original' tildelt, og det med rette. Der findes ikke noget Helmer ikke kan samle på. Hans imponerende kollektion spænder lige fra hotelsæber og dørhåndtag til cykler fra krigens tid. Efterhånden har han samlet så meget, at han nu har lavet sit helt eget museum ude i han og konen Aase's gamle brødvareudsalg-butik.
Det ligger i Dalby og alle er velkomne. Der er gratis entré, og hvis du er rigtig heldig byder Aase måske på kaffe og kage.
Klik på billederne for beskrivelse (+)


Helmer er uddannet kleinsmed, men det var et erhverv der tog hårdt på helbredet, og da Helmer for år tilbage vendte hjem fra hospitalet efter at have været indlagt med svejseforgifting besluttede ham og Aase, at de skulle lægge deres liv om. De endte med at købe en hus med tilhørende købmandsforretning, hvorfra de begyndte at drive et lille brødvareudsalg.

Vragdelene på tavlen har Helmer selv samlet ind og naglet fast. Han havde hørt om at der stadig lå vragdele fra et nedskudt tysk Messerscmitt Bf 110 fly, i området omkring Giesegaard skoven ved Slimminge. Derfor tog han derhen med en metaldetektor og endte med en jackpot.

Helmer sidder ude i den gamle brødvareudsalgsforretning, som nu fungerer som hans lille museum. Her kan man finde alt fra hotelsæber, strygejern og en cykelslange fra krigen, der er blevet lappet 27 gange. Uniformen plejer Helmer at have på, når han har kørt løb på sin gamle Terrot-motorcykel.

Helmer samlede Aase op, ved at invitere hende en tur i biffen. Han var lige blevet skilt fra sin tidligere kone, så hans venner udfordrede ham til at invitere Aase ud. Hun sagde ja og siden begyndte de at ses og blev hurtigt enige om at de skulle dele livet sammen. Det har de gjort lige siden ”og de kysser stadig” fortæller Aase grinende.

”Herinde roder der” siger Helmer med et smil på læben, da han åbner ind til det lille rum ved siden af garagen. Han har ret, for der flyder med gamle plæneklippere og andet habengut. Hvilket er meget symptomatisk for resten af Helmer og hans kone Aases hus. Her er ting overalt, for Helmer er samler, og han har samlet siden han var 12 år, og nu er han 86. Så det er blevet til lidt gennem årene.

Måske det bedste Helmer nogensinde har samlet op. Aase, Helmers kone. Hun siger ofte om de to ” at de er som de er, er det kan ikke laves om". Hun er dog træt af alt Helmers ragelse, men hun er stoppet med at brokke sig, for Helmer har sagt, at hvis hun brokker sig mere, så ryger hun selv med ud d. 1 i måneden, fortæller hun med et lille smil på læben.

Tv'et er det mest moderne Helmer og Aase ejer. Her bliver der selvfølgelig også samlet.

Helmers svejsebriller

Helmer har selv lavet skiltet, der markerer indgangen til hans lille interimistiske museum.

Helmer og Aase spiller 500 hver aften hele året rundt.

Helmer og hans kone Aase har hverken internet og computer, så da Helmer skulle vaccineres fik han brev fra e-boks og måtte sidde i telefonkø for at booke en tid. Han forstår ikke internettet og har det egentlig nok også meget fint uden. Den lille tilbygning er den gamle butik, som nu er fungerende mini-museum.


Helmer klipper alt hvad der handler om egnen og byen ud af avisen.